I denna snabbkurs presenterar vi i mycket kortfattad och kondenserad form hur lantbruk bedrivs i Sverige. Vi vänder oss till beslutsfattare (men andra intresserade är också välkomna!), med målet att ge en inblick i hur det lantbruk går till i praktiken, vilka faktorer som styr och är avgörande, och vilka livsmedel och kollektiva nyttigheter som levereras. Syftet är att på detta sätt bidra till en bättre dialog och bidra till ett bättre beslutsunderlag inom  området livsmedelsproduktion och försörjningsberedskap. 

Program

10.30-10.35 Välkomna
– Helene Oscarsson, Vreta Kluster

10.35-11.05 Vad gör bonden på gården
– Helene Oscarsson, agronom/projektledare, Vreta Kluster, Östergötland

11.05-11.30 Jordbruksekonomi – hur sätts vetepriset, matkronan m.m.
– Per Bodin Hansen, intendent, Stiernhööksgymnasiet, Dalarna

11.30-11.55 Det nya lantbruksföretagandet – teknisk utveckling, ledarskap, management
– Ann Eriksson, Snöborgs gård, Dalarna

11.55-12.00 Avslut

Snabbkursen är framtagen som en av flera i en serie av snabbkurs i lantbruk för olika målgrupper. Utvecklingen har skett inom ramen för projektet Gröna Kluster – erfarenhetsutbyte, samverkan och utveckling, med Landsbygdsnätverket som projektägare, finansierat av Jordbruksverket, och förvaltas nu av den ideella föreningen Gröna Kluster i Sverige.

Detaljer

Datum: 19 november, 14:00–16:00
Plats: Digitalt
Arrangör: Vreta Kluster, Gröna Kluster i Sverige

Anmälan

Gå till anmälan